ATENEU HORTENC

CONCURS RACONS PUBLICS

athenaion


 

ATENEU: Pres del llatí athenaum ‘certa gran escola superior fundada en la Roma Imperial per a estudi literari i científic’, i, aquest, del grec atenaion ‘temple d’Atena a la ciutat d’Atenes on els savis i els poetes solien llegir llurs obres’, derivat del nom de la deessa Atena ‘minerva’.

Es col·loca un mòdul de planxa metąl·lica i de color en totes les obertures de la planta baixa, en aquelles existents i en les que em obert de nou per tal de seguir el ritme marcat per tota la façana.

El mòdul ressegueix els brancals de l'obertura, l'ampit i el llindar. Sobresurt una mica del pla de façana, de manera que mirant d'escorç des de la plaça Eivissa veurem aquest gran sòcol vermell anunciant l'Ateneu del barri.

El mòdul ens permet resoldre totes les necessitat de les obertures i les entrades en quan a accessibilitat, il·luminació, tancament de l'edifici, instal·lacions i forma.

La planxa metąl·lica de color, que ha dotat d'importąncia i presčncia la planta baixa de l'edifici, forma un banc que agrupa totes les finestres que donen al bar.

 

Aquest gest soluciona l'encontre de les obertures amb la vorera, es regularitzen les mides de les noves fusteries i dotem l'edifici d'un nou element de relació entre l'entitat i la ciutat. 

Finalment aquesta xapa dóna la volta a la cantonada i recobreix tota la mitgera, vista a causa de les diferents alineacions del carrer. Amb unes microperforacions a la xapa, es proposa dibuixar un escrit i transformar el que ara és una simple mitgera descuidada en una nova façana, com plataforma d'expressió i expansió de l'ateneu.